V návaznosti na Nařízení Evropského Parlamentu a Rady, organizuje Veterinární univerzita Brno vzdělávání úředních veterinárních lékařů k provádění auditů potravinářských podniků.
Pokračovací školení
Místo konání: | Veterinární univerzita Brno, posluchárna ICV, budova č. 6, (ze zastávky Hlavní nádraží tramvají č. 1 směr Řečkovice, zastávka Kartouzská). |
---|---|
Termíny: | 12.-13.4.2023 16.-17.5.2023 |
Požadavek na účastníka: | Cílem tohoto kalibračního školicího kurzu je sladění pohledu na řešení složitých, obtížně posouditelných otázek auditů, jichž se účastníci kurzu účastnili v předchozím období. Je určen pro auditory,kteří absolvovali počáteční kurz nejméně před třemi lety, jsou aktivními účastníky auditů a cítí potřebu sladit pohled na prezentovanou problematiku s ostatními pracovníky SVS v obdobné pozici. Předpokládaný průběh kurzu sestává u každého účastníka z prezentace auditní zprávy a popisu vlastního průběhu auditu, ve kterém byla řešena obtížně posouditelná otázka a jehož byl prezentující účastníkem. Jemu přidělený oponent vyloučí nebo potvrdí dodržení pravidel pro audit a všichni účastníci se vyjádří k návrhu řešení. Cílem je nalezení společného stanoviska k projednávanému problému.Aby mohlo být provedeno prvotní třídění navržených témat, je nezbytné, aby každý účastník zaslal nejméně tři týdny před konáním kurzu na ICV (bartoskovaa@vfu.cz) elektronicky auditní zprávu (včetně nezbytných příloh), s připojeným popisem problému, popř. dalšími podstatnými okolnostmi případu. |
Kapacita kurzu: | 10 osob. |
Cena: | 8900,- Kč včetně 21% DPH centrálně přes SVS (kurz proběhne při úhradě za minimálně 10 účastníků)
|
Přihlášení: | zaměstnance SVS hlásí centrálně odbor personální SVS – kontakty viz: https://portal.svscr.cz/organizacni-usporadani-per/
|
Ubytování: | Ubytování si zajišťuje každý účastník sám před zahájením kurzu. Možnost ubytování v areálu univerzity (zajišťuje p.Šterclová - sterclovaj@vfu.cz). Upozorňujeme, že kapacita lůžek je omezena. |
Stravování: | Stravování si účastníci kurzu zajišťují sami. V areálu je kantýna. |
Přihlašující souhlasí se zpracováním osobních údajů a zařazením do databáze ICV VETUNI Brno a do databáze SVS na dobu neurčitou a to ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Tyto údaje nebudou poskytovány dalším osobám ani k jiným účelům.
Sylabus kurzu je připraven pod garancí SVS ČR a FVHE VETUNI. Rozvrh kurzu a studijní podklady budou pro účastníky k dispozici při zahájení. Na závěr školení účastníci obdrží Potvrzení o absolvování pokračovacího školení úředních veterinárních lékařů pro provádění auditů potravinářských podniků.
Organizační zajištění kurzu: MVDr. Alena Bartošková, Ph.D., tel.:541 56 20 94, e-mail:bartoskovaa@vfu.cz
ZÁKLADNÍ ŠKOLENÍ
Místo konání: | Veterinární univerzita Brno |
---|---|
Termín zahájení: | 20.3. 2023 registrace od 9:00 hod |
Trvání kurzu: | 20. – 22. 3. 2023 |
Požadavek na účastníka: | Úřední veterinární lékař, který tento kurz ještě neabsolvoval. „Účastníci si s sebou přinesou, v tištěné nebo elektronické podobě: Kopii zprávy z auditu, kterého se zúčastnili. Pokud se žádného auditu nezúčastnili, kopii zprávy z auditu ze svého kraje. Nařízení 852/2004/ES a 853/2004/ES, Nařízení 178/2002, Nařízení 931/2011, Nařízení 2073/2005. Dále návod pro implementaci postupů založených na principech HACCP SANCO 1955/2005 (součást sborníku k hygienickému balíčku) a Metodický návod SVS č. 8/2014 pro provádění auditů potravinářských podniků podle nařízení 2017/625. Uvedené podklady si účastníci před kurzem samostatně prostudují. Podle možností notebook, pro psaní a prezentaci praktických úloh (nemusí mít všichni, pracovat se bude ve skupinách).“ |
Kapacita kurzu: | 20-35 osob. |
Cena: | 6700,- Kč včetně 21% DPH centrálně přes SVS (kurz proběhne při úhradě za minimálně 20 účastníků) |
Přihlášení: | zaměstnance SVS hlásí centrálně odbor personální SVS – kontakty viz:https://portal.svscr.cz/organizacni-usporadani-per/ |
Ubytování: | Ubytování si zajišťuje každý účastník sám před zahájením kurzu. Možnost ubytování v areálu univerzity (zajišťuje p.Šterclová - sterclovaj@vfu.cz). Upozorňujeme, že kapacita lůžek je omezena. |
Stravování: | Stravování si účastníci kurzu zajišťují sami. V areálu je kantýna. |
Přihlašující souhlasí se zpracováním osobních údajů a zařazením do databáze ICV VETUNI a do databáze SVS na dobu neurčitou a to ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Tyto údaje nebudou poskytovány dalším osobám ani k jiným účelům.
Sylabus kurzu je připraven pod garancí SVS ČR a FVHE VETUNI. Rozvrh kurzu a studijní podklady budou pro účastníky k dispozici při zahájení. Na závěr školení účastníci obdrží Osvědčení o absolvování kvalifikačního vzdělávání úředních veterinárních lékařů k získání způsobilosti pro provádění auditů potravinářských podniků.
Organizační zajištění kurzu: MVDr. Alena Bartošková, Ph.D., tel.:541 56 20 94, e-mail:bartoskovaa@vfu.cz