Změnit jazyk do Angličtiny
/ VETUNI / O UNIVERZITĚ / INFORMACE O UNIVERZITĚ / Jiná pracoviště / Studijní a informační středisko

Studijní a informační středisko

Univerzitní knihovna

Otevírací doba během semestru

  9. září - 6. prosince 2024

 Po - ČT            7:30 - 19:30

 Pá                    8:00 - 15:00

Webinář - Pokročílé využití Web of Science

Termín:  6. 12. 2024 11:00 – 12:00

Na webináři od Web of Science se naučíte používat pokročilé techniky k vytvoření efektivních a přesných vyhledávacích dotazů. Dále Vám budou ukázány pokročilé funkce platformy pro rozšířené vyhledávání, abyste získali co nejrelevantnější výsledky, včetně použití různých filtrů k upřesnění výsledků.

Odkaz na registraci a více informací:
https://clarivatesupport.webex.com/webappng/sites/clarivatesupport/webinar/webinarSeries/register/fef88443b5c046458b362468b6de7d50


Rezervace studijních i individuálních místností ON-LINE

Místnosti můžete rezervovat přes katalog Portaro. Časy jsou nastavené na hodinu, pokud potřebujete být v místnosti déle, zarezervujte si více časů po sobě. Vše odteď necháváme pouze na vás. Na výpůjčním pultu si pouze vyzvednete klíček od místnosti.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k rezervacím, napište na knihovna@vfu.cz

Přehledný návod zde

Elektronické informační zdroje VETUNI

– online databáze vědeckých článků a dalších materiálů (časopisy, sborníky konferencí, e-knihy, encyklopedie atd.), ke kterým máte na univerzitě přístup zdarma. Pomocí vzdáleného přístupu EZ Proxy se můžete do sítě přihlásit odkudkoliv. Pro připojení přes EZproxy doporučujeme použít internetový prohlížeč Microsoft Edge nebo anonymní režim v Google Chrome. Některé prohlížeče mohou připojení přes vzdálený přístup vyhodnotit jako potenciální hrozbu a přístup do databází neumožní.

Návod na vzdálený přístup přes EZ-ProxyZDE.

Návod jak se dostat k e-knihám i z domu ZDE

Pro efektivní vyhledávání ve všech elektronických zdrojích dostupných na VETUNI v knihovním katalogu využijte službu EBSCO Discovery.

Vybrali jsme pro vás také zajímavé volně dostupné zdroje.